Международният лекоатлетически турнир Самарско знаме ще се проведе днес от 15:00

...
Международният лекоатлетически турнир Самарско знаме ще се проведе днес от 15:00
Коментари Харесай

Международният лекоатлетически турнир Самарско знаме ще се проведе днес в Стара Загора

Международният лекоатлетически шампионат " Самарско знаме "  ще се организира през днешния ден от 15:00 часа на стадион " Берое " в Стара Загора. Събитието е отдадено на " 100 години българска лека атлетика ", като неговата цел е да разпространява и запази традициите на турнирните съревнования в България, оповестиха от пресцентъра на локалната администрация. Организатори на шампионата са Спортен клуб по лека атлетика (СКЛА) " Берое ", Българската федерация по лека атлетика и община Стара Загора.

В конкуренцията ще вземат присъединяване български спортисти като Божидар Саръбоюков (скок на дължина), Пламена Миткова (скок на дължина) и Габриела Петрова (троен скок).

Представители на домакините от СКЛА  " Берое "  ще бъдат Тихомир Иванов (скок височина), участник на две олимпиади, който сега води своята подготовка в Гърция с треньор Георги Помашки. Девора Аврамова (5000 м) - шампионка на България и участник на две Европейски шампионати с треньор Иван Попов. Кристиян Иванов - балкански първенец и първенец на България, както и редица други сполучливи лекоатлети от клуба.

В надпреварата ще вземат участие още атлети от Гърция и Турция. Турнирът е опция за покриване на нормативи за Европейското състезание в Рим и лятната олимпиада в Париж, оповестяват уредниците.
 Денис Димитров първи на 100 метра на
Денис Димитров първи на 100 метра на " Самарско знаме "

Тихомир Иванов остана втори в скока на височина с 219 см

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР